Het verhaal
Ergens in het najaar van 1991 trokken we op gastronomisch wekend naar het prestigieuze Hôtel La Malle Poste in Rochefort.
Op het programma stond, naast uiteraard het gastronomisch eetfestijn, een bezoek aan het kasteel van Lavaux – Ste Anne. In dit kasteel is er een permanente tentoonstelling over de jacht in België. M.a.w. een berg oude geweren en een hoop opgezette beesten. Toch wel leuk om zien, en … een schitterende omgeving.
Het eten (een achtgangen-menu) was voortreffelijk. Blikvangers waren de halve kreeft – met de noodzakelijke roze “bavette”- en de ree “chasseur” met garnituur (vlees van de reekes die we ’s middags waren tegengekomen in Lavaux-St-Anne). Alles werd opgediend door stijve garçons, die op commando gelijktijdig de zilveren klokken van de borden verwijderden.
Het menu
- Crème Gentilhomme
Homard Belle Vue
Sorbet façon champagne
Chevrette façon Chasseur et son souflé
Plateau de fromage
Glace au Pralin et sa garniture
De foto’s