Opoeteren 1981

juni 1981
Camping Zavelbos, Kattebeekstraat 1, B- 3680 Opoeteren (Maaseik)
Tel. +32 (0) 89 75 81 46

Het verhaal

Het weekend begon met de traditionele parade op het kerkplein van Zwijndrecht. De pastoor had voor de gelegenheid een levensgrote advertentie voor het parochieblad aan zijn kerk opgehangen. Niemand was geïnteresseerd in deze boodschap (wij hadden namelijk allemaal reeds een abonnement).

Na een voorspoedige reis bereikten we t bronsgroen eikenhout (waar in ‘ ’t nachtegaaltje zingt). Met vereende krachten werd de tent rechtgezet en gingen we op zoek naar een stevige pint. We moesten niet lang zoeken want in de kantine van de camping schonk men treffelijke pinten.

De volgende dag gingen we de rest van Limburg bezoeken (Bokrijk). Deze culturele uitstap werd afgerond met een gezonde middeleeuwse maaltijd.

’s Avonds was ’t “bal populair” in de kantine van Nolleke. Waarschijnlijke hebben onze jeugdige driften en spontane polka’s de Limburgse gastheer tot een wanhoopsdaad gedreven, want de volgende ochtend was onze salami verdwenen (lees verder). Niemand weet wat de man bezielde…

De volgende ochtend waren we heel wat stiller. Ondanks de gezamenlijke jogging, zagen de meesten lijkbleek en werd er massaal water en thee gedronken. Bij wijze van afwisseling (én omdat ze daar goeie thee hebben) gingen we naar Hengelhoef. Gelukkig was er gelegenheid tot lichamelijke inspanning op de plaatstelijke vijver (roeibootjes). We maakten dan ook dankbaar gebruik van het vele water om de overgebleven katers te verdrinken.

Na een laatste pint bij Nolleke, plooiden we onze tenten samen en reden we terug naar Zwijndrecht.


Achteraf bekeken

Schitterend weekend op een sfeervolle, landelijke camping, op slechts 2 km van het dorpscentrum van Opglabeek.

Heel veel plezier gemaakt en waanzinnig veel gedronken.


Anekdotes

Legendarisch: de gestolen salami.
Een kleine discussie tijdens de avondlijke drinkpartij in de chalet van de camping, deed de baas van de camping (Nolleke) besluiten dat hij zijn gelijk op een drastische manier moest halen.
Op een onbewaakt moment ging onze Nol er met de “saucisse” vandoor.
Vraag: hebben we onze salami ooit teruggekregen?


De foto’s


Het jaar 1981

1981