Koudekerke-Dishoek 1988

24, 25 en 26 juni 1988
Groepsaccommodatie ZE017, Koudekerke-Dishoek, Zeeland
http://www.heerlijkehuisjes.nl/nl/vakantiehuis-koudekerke-dishoek/ZE017

Het verhaal

Voor het tweede weekend met de kinderen (het eerste weekend ging door in Berger Ven) trokken we de grens over. Koen (die regelmatig ging vissen op de Westerschelde) kende een binnenweg. Iets voorbij Zandvliet stoven we in collonne (een echte “caravaan”) door de woestij tussen België en Nederland. Intussen ligt hier al jaren (sinds 1993: http://wegen-routes.be/doss/A12zoomn.html) de A12 Antwerpen – Bergen-Op-Zoom, maar in 1988 was deze rit nog een echt avontuur.


Een kleine 2 uur later bereikten we de Dishoek, een gehucht tussen Vlissingen en Zoutelande (http://dishoek.com/nl/dishoek.php).
De eerste avond werd de grote barak verkend en werden de slaapplaatsen ingericht. De jongsten gingen om 8 uur naar bed, de oudsten bleven in de bar plakken.


’s Anderendaags trokken we naar de manège De Zwaanhoek. Er stond een heuse paardenwandeling op het programma; de kinderen waren wild-enthousiast. De tocht liep over de duinen tot op het strand.


De avond werd een echt feest, met eerst een mini-barbeque, daarna een playback-wedstrijd voor de kinderen en daarna een grote barbeque voor de volwassenen.
Terwijl er uitgebreid werd gegeten en gedronken, pastte Diane op de kinderen…


De volgende morgen werden spelletjes gespeeld in de duinen. ’s Middags stond een overheerlijke spaghetti op het menu. Na de afwas en de opkuis trokken we terug naar huis.


Anekdotes

Een gekneusde teen, als gevolg van een onhandige beweging van een dom Nederlands paardje… Maar wie was toch alweer de ongelukkige?


De foto’s

 


Het jaar 1988