Maboge 1990

8, 9 en 10 juni 1990
Gîte d’Etape « Maboge », Rue Du Centre Maboge, 17, 6980 MABOGE – LA ROCHE
Tél :084.41.20.81
http://www.cbtj.be/gite.php?id_gite=21

Het verhaal

Na een voorspoedige reis (met uitzondering van de verschrikkelijke klapband, die bijna aan minstens vier inzittenden het leven kostte) bereikten we het dorpje Maboge. De juiste “gite” vinden, bleek niet zo evident te zijn, er stonden nogal wat gites in Maboge.


Uiteindelijk werd ons een mooie Ardeense woning – type oude jongensschool – toegewezen.

De jongste pagadders liepen al direct in de richting van de Ourthebrug, gevolgd door hysterisch gillende moeders. Er werden onmiddellijk de nodige afspraken gemaakt: geen kinderen in de Ourthe zonder begeleiding van minstens 1 volwassene, en wie nat werd moest zichzelf afdrogen.


’s Anderendaags werden de inkopen geregeld voor het avondeten: barbeque voor de kinderen en fondue voor de volwasenen. Terwijl een aantal mannen zich plichtsgetrouw kweten van deze taak (onderweg naar La Roche stonden slechts drie café’s – waarvan tot overmaat van ramp, er één gesloten was…) organiseerde Lief een laddercompititie voor de kinderen. Inzet, spanning en plezier….


Na het middagmaal werd de gròòòte speurtocht gehouden, in de buurt van Le Hérou. Tussen de natte regendruppels door werd gelachen en gezongen… Moe, maar uiteraard heel tevreden, kwamen we terug in onze gite, waar we elkaar droogwreven en aan het avondmaal begonnen.


Met het nodige gesis en gespetter werden worsten, pensen en hamburgers gegrild en gebakken. De kinders lieten het zich smaken. Met hun buikje rond, gingen de jongsten naar bed, en trokken de oudere kinderen naar de plaatselijke kroeg (dat laatste is natuurlijk niet waar… want de kroeg was dicht). De projectoren werden bovengehaald, en de dia’s en films van de voorbije uitstappen en weekends werden getoond. Daarna sloegen de volwassenen aan het fonduen – heerlijk vlees en gevogelte, rijkelijk overspoeld met witte en rode wijnen.


’s Anderendaags zaten de kinderen voor dag en dauw in de Ourthe. Er werden heel wat constructies gebouwd. Op een bepaald ogenblik dreigde zelfs het plaatselijke rivierverkeer (kanovaarders) in een knoop te geraken. Het vakkundig ingrijpen van een aantal papa’s voorkwam heibel.


Nog een laatste pot spaghetti, en … we konden terug inpakken.


Achteraf bekeken

Goed vertrokken in bar slecht weer.

Dankzij klapband van de Geert, haalde den Berry ons in.

Goed aangekomen. eerste indruk positief. De kinderen vonden het ook leuk.

Ladderkompetitie was af.

Speurtocht was tof maar nat (zoals het hele WE).

Mini-BBQ was geslaagd

Fondue was nog geslaagder.

De koffiekoeken ’s morgens het geslaagdsststt

Al bij al… voor herhaling vatbaar. Goede formule die betaalbaar is.


De foto’s

Maboge90-01-a


Het jaar 1990