Bouillon 1985

19 en 20 januari 1985
Hostellerie DU CERF, Pré Lamquin 16830 Bouillon 
TÉL: +32 (0)61 467011
FAX: +32 (0)61 468314
info@hotelducerf.be ,  http://www.hotelducerf.be/hotel/hotel.html

Het verhaal

Voor de uitstap naar Bouillon (een vrij lange trip vanuit Zwijndrecht) kozen we voor een uniek vervoermiddel: een Ford Transit-busje, gehuurd bij All-Rent. De tocht duurde iets langer (het busje geraakte moeilijk bergop) maar de sfeer zat er onmiddellijk in, vanaf de eerste kilometer. Toen bleek immers dat de verwarming niet werkte….


De reis naar Bouillon duurde bijna drie uur. Dit was niet alleen een gevolg van de beperkte snelheid van het minibusje, maar zeker (en wellicht in de eerste plaats) door de weersomstandigheden. Hoe verder we de Ardennen infiltreerden, hoe kouder en witter de omgeving werd. De wegen in en rond Bouillon waren spekglad. Dirk, onze chauffeur had al de moeite van de wereld om het vehikel op de baan te houden.


Na heel wat geschuif en geglij, bereikten we de Hostellerie du Cerf; temidden de bossen en voorzien van een centimeters dik sneeuwtapijt. Schitterend.


Na het inchecken, trokken we richting Bouillon. Het vroor steen en been. Gelukkig waren er in het mooie stadje heel wat drinkgelegenheden. Voor velen betekenden deze estaminetten een blij wederzien, en algauw werden nostalgische heldenverhalen opgedist, die zich meer dan tien jaar ervoor in Bouillon hadden afgespeeld. Zo kwam o.a. de toilettenhistorie terug naar boven….


’s Avonds werd er gastronomisch gegeten en gedronken, tot in de late uurtjes.


Zondagvoormiddag stond een uitgebreide boswandeling op het programma. We trokken gelaarsd en goed ingeduffeld door het winterse landschap. De massa’s sneeuw waren onweerstaanbaar, en het duurde niet lang of er ontstond een heus sneeuwgevecht. Toen de gemoederen terug bedaard waren, passeerde er op het besneeuwde wegdek een johnnybak. Een laatste, verdwaalde sneeuwbal belandde pardoes op de voorruit van de aanstormende wagen… De gevolgen zijn u allen bekend: er ontstond een hevige woordwisseling en een gevecht in de regel, waarbij een onschuldig schaap de klappen incasseerde.


’s Middags werd er nog lang nagekaart over dit voorval.

En toen was het weer tijd geworden om in het minibusje te stappen en en richting Zwijndrecht te bollen.


 De foto’s

 


Het jaar 1985