Verslag 18/03/1989

De vergadering vond plaats ten huize van Patrick en Lieve

Agendapunten:
  • gastronomisch WE
  • begroting 1988
  • uitgaven BBQ
  • varia
Dag allemaal,

Na een stille periode, die nodig was om te bekomen van onze uitspattingen in Achel, kwam ons gevarieerd gezelschap weer samen bij Lieve en Patrick.

“Gevarieerd”?

Wel ga maar eens na, zij komen van Beveren, Ekeren, Melsele, Mortsel en Zwijndrecht… waar gaan we het allemaal zoeken?

Lieve en Patrick hadden alvast de pannen klaargezet maar blijkbaar had niemand zin om het dak te renoveren.  Er was héél wat anders te doen.  Om het zo eenvoudig mogelijk te doengaan we het volgens datum afwerken.

1 mei

Gaan we met zoveel mogelijk naar Mullem (Vlaamse Ardennen) wandelen.  De kans zit er in dat we de muur van Geraardsbergen doen.  Wij zijn wel niet zo zot van dat met ons fietske te doen.  We doen het langzaamaan.

We vertrekken om 12.27 uur stipt op het kerkplein van Zwijndrecht en brengen niets speciaals mee, alleen een goede wandeluitrusting.

Ieder zorgt eventueel wel voor een tussendoortje voor de kinders.  Geert zorgt er voor dat we ’s vonds ergens in de buurt tgen een redelijk prijsje kunnen gaan eten.  Dus paraat en fris op 1 mei.

26 mei

Is er een voetbalmatch gepland voor de “culture physique” van onze mannen op peil te houden.  Dirk laat nog iets horen, dus smeer de beentjes maar al in.

9-10-11 juni

Ons kroostrijk week-end.  We mogen wel zeggen dat iedereen zijn best gedaan heeft om logies te vinden.  Uiteindelijk bleven over; een jeugdherberg in de Ardennen en een vakantie-hoeve in Ramskapelle.  Ons toeristisch koppel heeft ondertussen reeds alle stappen ondernomen en zij hebben het verblijf in Ramskapelle bij Nieuwpoort vastgelegd.

Op 1 mei wordt er nog een volgende vergadering vastgelegd want wat waren wij allen al vergeten ….?

2 september

… was er iets afgesproken dat letterlijk en figuurlijk niet mag uitdoven.  Onzen BARBEQUE.  Deze datum werd reeds afgesproken op de vorige vergadering bij Bernard en Lutgart.

25-26 november

Ons eten is allemaal nog niet goed verteerd of we vallen weeral terug aan.  Het gastronomisch week-end.  Als hoofdidee kwam een adres in Westouter in de West Vlaamse bergen of in ons Heuvelland.  Een hotel gelegen op de Rodeberg met zwembad, zonnebank, sauna, tennispleinen en paardrijden… moet er geen zaaand zijn.

En dit allemaal voor ongeveer 2.500 fr. per persoon.  Vermits ons Kurtje in die omgeving zijn waspoeders aan de man, of beter gezegd aan de vrouw brengt, gaat hij ook daar eens poolshoogte nemen.

10-jaar

Dan werd er voorgesteld ons 10-jarig bestaan in 1990 eens rijkelijk te vieren met een week-endje Parijs.  Er zou dat jaar wel geen G.W. zijn.

Diane, die voor zulke gelegenheden Sofie heet, zou eens informatie inwinnen.  Om alvast de kosten dan wat te drukken werd voorgesteld om na het G.W. 1989 onze maandelijkse bijdrage te verdubbelen.  Er wordt vast en zeker nog wel over gesproken.

Sterren

Dan was er nog iets dat we, allé ikke, vergeten was.  Na een bezoekje aan het Space Center in Antwerpen leek het mij misschien eens interessant om met diegenen die willen een bezoekje te organiseren aan Urania, de Volkssterrenwacht van Antwerpen in Hove.

Men kan daar terecht in groep op vrijdagavond voor een drie uur durend programma.  Na afspraak zijn er ook andere dagen mogelijk. Denk er eens over na we zien mekaar nog hé en die sterrenwacht is de eerste jaren nog niet weg.

Awel al zeg ik het zelf.  We hebben dien avond serieus en hard gewerkt.

Groetjes van huize Van de Manacker en tot den eerste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *