Büllingen 1988

5 en 6 maart 1988
Haus TIEFENBACH, Frau JOST Rosa Eh. Sarlette Eduard, Losheimerstrasse 90a, 4760 Büllingen
Tel. 080/647306
http://www.haus-tiefenbach.be/

Het verhaal

Van het éne avontuurlijke weekend naar het volgende. Deze keer werden we vergast op een echt skiweekend!
Hoe dichter we de Oostkantons naderden, hoe meer sneeuw we zagen. Het weekend beloofde een echt winterweekend te worden, terwijl we al begin maart waren! De seizoenen stonden op hun kop: in plaats van lente, werd het winter.


Na enkele schnaps (en die konden we goed gebruiken), trokken we onze wandelschoenen aan voor een stevige wandeling door de sneeuw. Achteraf gezien hadden we beter van die antieke, omgekeerde tennisrakketten aan onze voeten gebonden, want op sommige plaatsen lag de sneeuw tientallen centimeters dik.


Later die namiddag gingen we op zoek naar skiverhuurders, want we wilden deze unieke gelegenheid niet laten voorbijgaan. In de buurt van Büllingen zijn meer dan 50 km langlaufpisten, waarvan we graag enkele kilometers wilden verkennen. We reserveerden de nodige latten voor zondagvoormiddag, en namen ons heilig voor ’s avonds niet te uitbundig te feesten, om ’s anderendaags fris op de latten te staan.


Die avond werd er echter wél uitbundig gefeest. Het eten was lekker, en op zijn oostkantons .. dit wil zeggen vééél te véééél.

Het ging er ’s nachts in de bar heel gemütlich aan toe, en al lallend gingen we slapen..


Na het ontbijt raapten we al onze moed bijeen, en trokken we naar de lattenverhuurder. De langlauftocht was er één van vallen en opstaan, maar… o zo plezant. Voor velen was deze tocht het ideale middel om van hun schedeldakpijn verlost te geraken. Voor anderen was het de oorzaak van heel wat zitvlakpijn.


’s Middags wachtte ons andermaal een uitgebreid feestmaal. De inspanningen van onze winterse tocht hadden echter de magen terug opengezet, zodat we frau Rosa niet hoefden teleurstellen. De kippen vlogen door onze keelgaten, vergezeld van bergen frieten en overspoeld door liters wijn.

En toen… was het moment van afscheidnemen weer aangebroken.


De foto’s

 


Het jaar 1988