Oostduinkerke 1987

7 en 8 maart 1987 
Hotel TER YDE,  M. SIRJACOBS-BAUWENS,  Albert I laan 98,  8458 Oostduinkerke
Tel : 0032 (0)58 51 71 06
Fax : 0032 (0)58 51 71 07

Het verhaal

1987 was het jaar van de Herald of Free Enterprise. Toevallig waren we in deze periode aan de kust, nl. in Oostduinkerke, waar we ons tegoed deden aan een gastronomisch vismenu.


De chef van Hotel Ter Yde was een grappige Westvlaming, die er prat op ging dat beroemde mensen als Will Tura regelmatig bij hem over de vloer kwamen. Zijn pand hing dan ook vol met foto’s en herinneringen aan al deze Tura’s. Het weekend met de Sneekers zal hij wellicht ook niet snel vergeten…


Het weer was Belgisch: een pittige zuidwester zorgde voor een stevige bries en de nodige afkoeling. De geplande strandwandeling werd dan ook vlug onderbroken voor een duik in een plaatselijke kroeg.


’s Avonds trakteerde de chef ons op een zesgangenmenu met vis, vis, vis, vis en vis. Gelukkig was hij vergeten vis in het dessert te mengen, anders hadden we hem levend gefileerd. Het spreekwoord indachtig, werd de vis rijkelijk overgoten met allerlei wijnen, jenevers en bieren.


Het toppunt van de avond was dus niet het eten… maar wel de verkiezing van de “cast” voor onze nieuwe Vlaamse langspeelfilm. Enkele kandidaten hadden geld noch moeite bespaard om zich zo aantrekkelijk mogelijk voor te stellen. Sommigen presenteerden zich (op foto wel te verstaan…) in volle glorie. Myriam was er (zogezegd…) “nie goe van”…


’s Anderendaags waren we heel verbaasd geen vis aan te treffen op het ontbijtbuffet. De chef maakte dit ’s middags echter onmiddellijk goed, door alle rijkdommen van de zee in een melksausje te presenteren. Als klap op de vuurpijl slaagde de brave man er zelfs in een heuse quiz te organiseren, met als hoofdprijs een prachtige, antieke tinnen schotel.

En.. de winnares (Els) was overgelukkig met deze mooie prijs.


 De foto’s


Het jaar 1987