Vielsalm 1981

28 en 29 november 1981
Auberge Des Grand Pres, Route de Cierreux 30, 6690 Vielsalm
Tel. 080 281100

 Het verhaal

Het wagenpark: twee Misubishi’s, een Opel Ascona en een Datsun.  Deze voertuigen brachten ons op een grijze zaterdagmorgen naar de Oostkantons. We merkten een temperatuursverschil van -10 graden tussen Zwijndrecht en Vielsalm.


Eerste tussenstap: café Des Bruyères, waar Jupiler werd getapt en dat voorzien was van een toepenbiljart. Daarna volgde een korte wandeling in de mistige velden.


’s Avonds werd een heuse partnerruil georganiseerd (enkel voor aan tafel…). De dames mochten kiezen. De heren haden voor de gelegenheid hun zondagse pak aangetrikken. Tijdens de uitgebreide aperitief werden 2 kunstkaarsen in brand gestoken.


Het eten was lekker, maar ietwat ééntonig.  De chefkok wou ons persé laten meegenieten van zijn favoriete saus, met als gevolg dat elk gerecht hetzelfde smaakte.


Na het eten speelden we spelletjes. Koen werd uitgedaagd een varkensblaas op te blazen (of was het een gewone ballon?) Herman mocht Hugo een nieuw coiffure geven. Daarna volgde een verkleedpartijtje met Sint Niklaas en een zeerover.  Patrick kreeg dan weer een uitdagende opdracht: geblinddoekt raden aan wie een paar blote benen toebehoorde.


’s Morgens zaten we een beetje tuut aan tafel. Om de nevels te verdrijven maakten we nog een korte wandeling in de smeltende sneeuw.


De foto’s


Het jaar 1981