Trois-Ponts 1980

22 en 23 november 1980
Hostellerie DOUX REPOS, Haute Bodeux 34, 4983 Trois Ponts
Tel: +32 (0) 80 68 42 07
Fax: +32 (0) 80 68 42 82
www.douxrepos.com 

Het verhaal

Het allereerste gastronomisch weekend was direct een voltreffer. Het eten was subliem, de sfeer onovertroffen (denk maar aan zaterdagnacht…) en het weer viel al bij al nog goed mee…


De uitstap begon eerder nat, maar dat kon de pret niet bederven. Onderpastoor De Keyzer wel, … daarom vertrokken we onmiddellijk. De Reis naar het zuiden van de provincie Luik verliep vlekkeloos.

Onderweg was er natuurlijk de levensnoodzakelijke stop in de buurt van.. jawel JUPILLE(R). Niets is zo gezellig als een typische Ardeense kroeg op een zaterdagvoormiddag. Als was het maar om onze (glazen) boterhammetjes te verorberen.


Na een eerste kennismaking met hotel Le Doux Repos, gingen we op zoek naar ontspanning. Die vonden we aan de oevers van de Amblève, namelijk in het avonturenpark aan de watervallen van Coo. Die tijd van het jaar was er natuurlijk geen ballen te zien, maar dat kon de pret niet bederven.


Zaterdagavond stond in het teken van partnerruil (symbolisch en platonisch). Elke jongen moest zijn best doen om bij een nieuwe partner beter te scoren dan bij z’n eigen echtgenote. Met allerlei stijlvolle en attentrijke gebaren en handelingen probeerden de hoofse jongelingen het hoofd van hun dame op hol te brengen.


De chef van het hotel had een klein probleempje met de personeelsbezetting opgelost door de plaatselijke horrorclub in te schakelen. Frankenstein-junior en Dracula-senior deden echter hun uiterste best om de heerlijke gerechten tijdig en deftig op de tafel te krijgen.

Later op de avond nam Franky alle (eventuele) voorbehoud weg door zijn persoonlijke platencollectie ter beschikking te stellen voor de inderhaast georganiseerde privé-fuif. De gevolgen waar niet te overzien …


’s Anderendaags werd er weinig ontbeten. De voormiddag werd gevuld met Dr Mann-poederskes, maagtabletten en een rotte appelen-gevecht.

Na een – alweer zeer – geslaagde maaltijd verlieten we doodmoe en opgeblazen la douce Wallonie. En toen was het weekend weer voorbij…


Het menu

  • Potage Duchesse
    Gratin de langouste
    Faisan flambé aux pommes
    Bûchette de chièvre
    Orange Norvégienne

 De foto’s

Vooraanzicht

 


Het jaar 1980