Categoriearchief: Gastronomische weekends

De gastronomische weekends tussen 1980 en ….

Bezoek aan de Citadel van Dinant

Uit een ver verleden duikt plots een foto op, genomen in de “schuine kamer” van de Citadel van Dinant.   Wij waren recent nog in deze kamer op 4 november 2017. Maar blijkbaar brachten we een bezoek aan Dinant in de periode dat deze kamer juist was afgewerkt.

Volgens mij (Berry) was dit in 1983 tijdens het tentenkamp in Houyet, met de afvaart van de Lesse. Vergelijk de tennisoutfit van Hugo, met zijn kledij op deze foto: http://wewi.be/wordpress/?attachment_id=1461

Omleiding/wegenwerken…

Beste allemaal,
Hier volgen de laatste gegevens ivm de omleiding/wegenwerken voor het bereiken van de parking NH Gent Belfort hotel in de Onderstraat.
Gezien de volledige Belfortstraat open ligt door werken , is er een kleine omleiding.
Het maakt niet uit hoe je Gent-Centrum bereikt ofwel via de Dampoort ofwel via Gent-Zuid. In beide gevallen moet je dan naar de Sint-Jacobsmarkt.
Komende van St Jacobsmarkt ‚Äď> Vlasmarkt (hier moet je direkt rechts afslaan aan ‚Äú De Pantomienne, grijs gebouw) ‚Äď> in de Koningstraat ‚Äď> in de Koningstraat zelf neem je de tweede straat rechts(klein straatje) ‚Äď> deze straat is de Onderstraat¬† ->deze straat volgen, ook als ze de Belfortstraat(werken) kruist¬† -> direct na de kruising , op uw linkerkant bevindt zich de parking NH Gent Belfort. Hier dan binnenrijden.
Steeds de oranje platen volgen van de omleiding(staat aangeduid  Parking NH Gent Belfort Hotel) , achter de tweede grote oranje plaat, moet je rechts af(de Onderstraat in).
Indien vragen ,of indien je strop zit, bel maar naar 0478/404015 (Raoul) of 0495/728040(Sabine).
We kijken er nu al naar uit om jullie allen daar om 11u30 te ontmoeten voor een fijn weekend.
Tot kijks allemaal,
Raoul en Sabine

De tijd vliegt snel…

Beste vrienden,
De tijd vliegt snel en ons weekend nadert met rasse schreden.   Daarom enkele voorname inlichtingen om de instroom van jullie te vergemakkelijken.
Het hotel waar wij logeren is:
NH GENT BELFORT
Hoogpoort 63
9000 Gent
tel: 09 2333331
De ingang van het hotel met de auto is via de Onderstraat (ondergrondse parking) . Wegens werken in de Belfortstraat kan er wel en omleiding zijn.
Via de parking kunnen jullie via de lift het gelijksvloers van het hotel en het onthaal bereiken.
Wij spreken met allen af ten laatste om 11u30 aan het onthaal.
Wij zien ernaar uit om jullie in Gent te ontmoeten.
Raoul en Sabine

Gastronomisch weekend 2015

Dag mannekes,
Gezien het vandaag staking is hier in Gent, zijn we samen reeds op stap gegaan op zoek naar een stalletje waar wij op 3 oktober kunnen  overnachten.
Gelukkig juist naast het stadhuis was er wel een zeer grote stal , genaamd  :   NH GENT BELFORT .
Wij hierbinnen gesprongen en alles goed bekeken. Na wijs overleg kwamen we tot de conclusie dat we hier wel het best van al konden boeken voor het geplande weekend van za3-zo4 oktober 2015.
Het hotel heeft zeer vele kamers(174) , waarvan wij er 7 hebben gereserveerd . De prijzen voor de  6 standaard king size bed rooms zijn :178,8O euro + 5,00 city tax voor 2 personen(ontbijt inbegrepen).  Voor 1 king size bed room (voor 1persoon) is het tarief : 158,80euro + 2,50euro city tax (ontbijt inbegrepen).
Voor de zaterdagavond voor het dinner ter plaatse, gaan we dit bekijken in september 2015 (prijs is nog niet inbegrepen ). De prijs zal later medegedeeld worden .
Het hotel heeft ook een ondergrondse parking voor 120 auto’s, ingang via de Onderstraat . Het tarief is 16euro van zaterdagvoormiddag bij aankomst tot zondagnamiddag 17u.
Na parkeren, via lift naar de receptie, om alhier te vragen om welk uur de kamers vrij zijn (is afhankelijk van de bezetting). De auto kan in de ondergrondse parking blijven tot zondagnamiddag 16u.
Eventueel eten we zatermiddag als lunch een broodje outside en dit kan ook zondagmiddag, indien gewenst.
We hebben al verschillende¬† idee√ęn om wat te doen, maar we willen nog niet alles vertellen.
Dus begin maar vanaf nu elke dag 1 euro in jullie spaarvarken of kous te steken, dan komen we goed toe.
Details van het hotel:
NH GENT BELFORT
Hoogpoort 63
9000 Gent
Zoals jullie zien mannekes, die oudjes zijn toch wel van de rapste.
In ieder geval houden we jullie verder op de hoogte van verder nieuws, van stijgende belastingen , van de nieuwe auto , enz..
Een dikke knuffel aan de mannen en een warme omhelzing voor de vrouwen.
Dit wensen U,
Raoul en Sabine