Auteursarchief: berrieve

De prehistorie

Bijna 100 jaar geleden (in 1926) liep een grootvader met vier jonge snaken over Blokkersdijk naar Pijp Toebak. Daar leerde hij de jongens (9 en 10 jaar) knopen leggen en tenten bouwen. Uit die wekelijkse uitstappen en activiteiten, groeide later de scoutsgroep in Zwijndrecht. Eind 1930 sloot de 36ste Sint-Theresia officieel aan bij de pas opgerichte V.V.K.S.

Het verhaal en meer dan honderd foto’s vind je hier.

Bezoek aan Kortrijk

Op zaterdag 6 juli 2019 was het hoogdag in Kortrijk. Die dag kwamen namelijk de Sneekers op bezoek.

Na een interessante stadswandeling met gids Liliane en een lekkere lunch in Salon En-Vie, maakten we met de Kalle een boottocht op de Leie. We sloten de dag af met een etentje in bistro Balthazar.

Lees hier alles over onze avonturen in Kortrijk.

Bezoek aan de Citadel van Dinant

Uit een ver verleden duikt plots een foto op, genomen in de “schuine kamer” van de Citadel van Dinant.   Wij waren recent nog in deze kamer op 4 november 2017. Maar blijkbaar brachten we een bezoek aan Dinant in de periode dat deze kamer juist was afgewerkt.

Volgens mij (Berry) was dit in 1983 tijdens het tentenkamp in Houyet, met de afvaart van de Lesse. Vergelijk de tennisoutfit van Hugo, met zijn kledij op deze foto: http://wewi.be/wordpress/?attachment_id=1461